Nonoa uaea

Nonoa Uaea

O se fusiua uaea (lea e ta'ua o se fusiua faagaau, fusiua zip) o se ituaiga o mea fa'apipi'i, mo le fa'apipi'i fa'atasi o mea, aemaise lava uaea eletise, ma uaea.Ona o lo latou tau maualalo, faigofie o le faʻaogaina, ma le malosi o le fusifusia, o soʻotaga uaea e soʻo se mea, maua le faʻaogaina i le tele o isi faʻaoga.

fusiua uaea nylon

O le fusiua uaea masani, e masani lava ona faia i le nailon, e iai se vaega lipine fetuutuunai ma nifo e fa'apipi'i ma se pa'u i le ulu e fai ai se ratchet ina ia a tosoina le pito avanoa o le vaega lipine e mau le fusiua uaea ma e le toe tatalaina. .O nisi fusiua e aofia ai se faʻamau e mafai ona faʻavaivai e tatala ai le tootoo ina ia mafai ona tatala pe aveese le fusiua, ma atonu e toe faʻaaogaina.u'amea u'amea, o nisi e ufiufi i se palasitika gaoa, fa'aoga mo fa'aoga fafo ma si'osi'omaga mata'utia.

Fuafua ma fa'aoga

Ole fusiua uaea e sili ona taatele e aofia ai se lipine nailoni fetu'utu'una'i ma se fata fa'apipi'i fa'apipi'i, ma i le tasi pito se ratchet i totonu o se tama'i pusa matala.O le taimi lava e toso ai le pito mata'i o le fusiua uaea i totonu o le pusa ma pasia le ratchet, ua taofia mai le toe toso i tua;e na'o le tosoina o le matasele e maua.O lea e mafai ai ona fa'apipi'i fa'atasi le tele o uaea i totonu o se fusi uaea ma/po'o le fa'atupuina o se la'au uaea.

ss uaea fusiua

E mafai ona fa'aoga se masini e fa'amuta ai nonoa uaea po'o se mea faigaluega e fa'aoga ai se fusiua fa'atasi ma se tulaga fa'apitoa o le fa'alavelave.E mafai e le meafaigaluega ona tipi ese le si'usi'u fa'aopoopo e fa'afefe i le ulu ina ia 'alofia ai se mata ma'ai e ono fa'amanu'a ai.O mea faigaluega mama e fa'agaoioia e ala i le oomiina o le au i tamatamailima, a'o le mamafa o le mamafa e mafai ona fa'aosoina e le ea fa'apipi'i po'o se solenoid, e taofia ai le fa'alavelave fa'afuase'i o manu'a.

Ina ia faʻateleina le teteʻe atu i le malamalama ultraviolet i faʻaoga i fafo, o le nailon o loʻo i ai le itiiti ifo i le 2% carbon black e faʻaaogaina e puipuia ai filifili polymer ma faʻalautele ai le ola tautua o le fusiua. o lo'o i ai se fa'aopoopoga u'amea ina ia mafai ona iloa e fa'ameamea fa'apisinisi

nonoa ss

O lo'o avanoa fo'i nonoa uaea u'amea mo mea e le mumu—o lo'o avanoa nonoa uamea e fa'afefeteina e puipuia ai osofa'iga faufau mai u'amea 'ese'ese (e.

Talafaasolopito

O fusi uaea na muamua fausia e Thomas & Betts, o se kamupani eletise, i le 1958 i lalo o le igoa Ty-Rap.I le taimi muamua sa mamanuina mo harnesses uaea vaalele.O le mamanu muamua na faʻaaogaina se nifo uʻamea, ma e mafai lava ona maua nei mea.Na suia mulimuli ane e le au gaosi oloa i le nailo/palasitika mamanu.

I le aluga o tausaga ua faʻalauteleina le mamanu ma atinaʻe i le tele o oloa faʻapipiʻi.O se tasi o fa'ata'ita'iga o se matasele e lokaina e le tagata lava ia na fa'atupuina e fai ma sui i su'i manoa i le colon anastomosis.

Ty-Rap cable tie inventor, Maurus C. Logan, galue mo Thomas & Betts ma maeʻa lana galuega i le kamupani o le Sui Peresetene o Suesuega ma Atinaʻe.I le taimi o lana nofoaiga i Thomas & Betts, na ia saofagā i le atinaʻeina ma le maketiina o le tele o oloa manuia a Thomas & Betts.Na maliu Logan i le aso 12 o Novema 2007, i le 86 o ona tausaga.

O le manatu o le fusiua uaea na oo mai ia Logan a o maimoaina se fale gaosi vaalele a Boeing i le 1956. O le faʻaogaina o vaalele o se galuega faʻalavelave ma auiliili, e aofia ai le faitau afe o futu o le uaea faʻapipiʻiina i luga o laupepa 50-futu le umi o plywood ma faʻapipiʻi faʻatasi ma nonoa. , fa'aili solo, fa'afilifili maea nylon.O nonoa taitasi e tatau ona tosoina lelei e ala i le afifiina o le maea i le tamatamailima o se tasi lea e tipi ai tamatamailima o le tagata galue seia oo ina latou maua ni kaila mafiafia po o "lima hamburger."Na talitonu Logan e tatau ona i ai se auala faigofie, sili atu ona faamagalo atu, e ausia ai lenei galuega taua.

Mo le isi lua tausaga na sosoo ai, na faʻataʻitaʻi ai Logan i meafaigaluega ma meafaitino eseese.I le aso 24 o Iuni, 1958, na tuʻuina atu ai se pateni mo le Ty-Rap cable tie.

 


Taimi meli: Iul-07-2021