Covid-19 tulaga moni lava i Saina

O loʻo molimauina e Saina le faʻateleina o mataupu i aso uma ma sili atu i le 5,000 na lipotia i le Aso Lua, sili atu i le 2 tausaga.

yiqing

 

"O le faʻamaʻi COVID-19 tulaga i Saina e mataʻutia ma faigata, ua atili ai ona faigata ona puipuia ma pulea," o le tala lea a se ofisa o le National Health Commission.

Mai le 31 itumalo i Saina, 28 ua lipotia mataupu coronavirus talu mai le vaiaso talu ai.

Ae peitaʻi, na faapea mai le ofisa, “o itumalo ma aai ua aafia, o loo taulimaina i se auala maopoopo ma lelei;o lea, o le faʻamaʻi lautele o loʻo pulea pea."

Ua lipotia mai e le atunuu Saina 15,000 coronavirus mataupu i lenei masina, o le tala lea a le ofisa.

"Faatasi ai ma le faateleina o numera o mataupu lelei, o le faigata i le puipuia ma le puleaina o le faamaʻi ua faateleina foi," o le faaopoopo lea a le ofisa.

I le taimi muamua, na taʻua e le au ofisa o le soifua maloloina o Saina i le Aso Lua na lipotia 5,154 mataupu, e aofia ai ma le 1,647 "ave lemu".

O faʻamaʻi pipisi ua matua faʻateleina mo le taimi muamua i le lua tausaga talu ona amata le faʻamaʻi, ina ua faʻamutaina e le pulega le loka 77 aso e taofiofia le coronavirus.

O le itumalo o Jilin i le itu i matu sasaʻe o Saina, o loʻo i ai le faitau aofaʻi o tagata e sili atu i le 21 miliona tagata, na sili ona afaina ai i le galu fou o faʻamaʻi, ma 4,067 coronavirus mataupu na lipotia iina.Ua loka le itulagi.

A o feagai Jilin ma se "tulaga faigata ma faigata," na taʻua ai e Zhang Li, sui pule o le komisi o le soifua maloloina o le itumalo, o le a faia e le pulega "faalavelave faʻafuaseʻi faiga" e unaʻia ai se suʻega nucleic i le itumalo atoa, lipoti a le setete i aso taʻitasi Global Times.

O taulaga o Changchun ma Jilin o loʻo feagai ma le faʻasalalau vave o faʻamaʻi.

O nisi o taulaga, e aofia ai Shanghai ma Shenzhen, ua latou faia ni loka saʻo, faʻamalosia kamupani gaosi oloa i le lotoifale ma faavaomalo e tapunia a latou pisinisi o se vaega o faiga e taofiofia le sosolo o le siama.
Ua fausia e le pulega i le itumalo o Jilin ni falemai e lima i Changchun ma Jilin ma le gafatia o le 22,880 moega e pulea ai tagata gasegase COVID-19.

Ina ia tau le COVID-19, e tusa ma le 7,000 fitafita ua faʻapotopotoina e fesoasoani i faiga faʻamaʻi, ae 1,200 fitafita litaea ua ofo atu e galulue i nofoaga o karantina ma suʻega, e tusa ai ma le lipoti.

Ina ia faʻateleina lona malosi faʻataʻitaʻiga, na faʻatau ai e pulega a le itumalo le 12 miliona pusa suʻega antigen i le Aso Gafua.

O nisi o ofisa na faʻateʻaina ona o lo latou toilalo i le taimi o le faʻamaʻi fou o le siama.

 


Taimi meli: Mati-17-2022