Manuia le Aso o Tama

O le Aso o Tama i le Iunaite Setete o le Aso Sa lona tolu o Iuni.E faamanatu ai le sao o tamā ma tamā mo le soifua o fanau.

tama tama

O lona amataga atonu e taoto i se sauniga faamanatu na faia mo se vaega toatele o alii, o le toatele oi latou o tama, oe na maliliu i se faalavelave maina i Monongah, West Virginia i le 1907.

Pe o le Aso o Tama o se Aso malolo?

O le Aso o Tama e le o se aso malolo feterale.O faʻalapotopotoga, pisinisi ma faleoloa e tatala pe tapuni, e pei lava ona faia i soʻo se isi Aso Sa o le tausaga.O faiga fe'avea'i lautele e fa'agasolo i a latou fa'atulagaga masani i Aso Sa.Atonu e pisi atu faleʻaiga nai lo le mea masani, ona e ave e nisi tagata o latou tamā i se taumafataga.

I le tulafono, o le Aso o Tama o se aso malolo a le setete i Arizona.Ae ui i lea, talu ai e pa'ū i taimi uma i le Aso Sa, o le tele o ofisa o le malo ma tagata faigaluega e matauina a latou faʻatulagaga Aso Sa i le aso.

O a Mea e Fai e Tagata?

O le Aso o Tama o se fa'amanatuga ma fa'amanatu le sao o lou lava tama i lou olaga.E toatele tagata e lafo pe avatu ni kata po o ni meaalofa i o latou tama.O meaalofa masani o le Aso o Tama e aofia ai mea ta'aloga po'o lavalava, mea fa'aeletoroni, mea'ai kuka i fafo ma mea faigaluega mo le tausiga o aiga.

O le Aso o Tama ose aso malolo fa'aonaponei ona o aiga eseese e eseese tu ma aga masani.O nei mea e mafai ona amata mai i se telefoni faigofie po'o se kata fa'afeiloa'i i patī tetele e fa'amamaluina uma 'tama' i totonu o se aiga lautele.O fa'atusa tama e mafai ona aofia ai tama, tama-tama, tama faaletulafono, tama matutua ma tama o tamamatua ma e oo lava i isi tagata o aiga.I aso ma vaiaso a o lumanaʻi le Aso o Tama, e tele aʻoga ma aʻoga Aso Sa e fesoasoani ia latou tamaiti aoga e saunia se kata fai lima poʻo se tamaʻi meaalofa mo o latou tama.

talaaga ma faailoga

E i ai le tele o mea tutupu, atonu na faaosofia ai le manatu o le Aso o Tama.O se tasi o ia mea o le amataga lea o tu ma aga o le Aso o Tina i le sefulu tausaga muamua o le 20 seneturi.O le isi o se sauniga faamanatu na faia i le 1908 mo se vaega toatele o alii, o le toatele o i latou o tama, oe na maliliu i se faalavelave maina i Monongah, West Virginia ia Tesema 1907.

O se tamaitai e igoa ia Sonora Smart Dodd o se tagata iloga i le faavaeina o le Aso o Tama.Sa tausia e lona tama le fanau e toaono na o ia ina ua mavae le maliu o lo latou tina.O se mea e le masani ai i lena taimi, ona o le toatele o fafine ua oti a latou tane na tuuina atu a latou fanau i le tausiga a isi pe toe faaipoipo vave.

Na musuia Sonora i le galuega a Anna Jarvis, o le na tuleia mo le faamanatuina o le Aso o Tina.Na lagona e Sonora e tatau i lona tama ona faailoa atu le mea na ia faia.O le taimi muamua na faia ai le Aso o Tama ia Iuni o le 1910. Na aloaia aloaia le Aso o Tama o se aso malolo i le 1972 e Peresitene Nixon.


Taimi meli: Iuni-16-2022