Manuia le Aso Fa'afetai

Manuia le Aso Fa'afetai

O le Aso Faʻafetai o se aso malolo a le Feterale e faʻamanatuina i le Aso Tofi lona fa o Novema i le Iunaite Setete o Amerika. I le masani ai, o lenei aso malolo e faʻamanatuina le tuʻuina atu o le faʻafetai mo le seleselega o le autumn .O le tu masani o le faʻafetai mo le seleselega faaletausaga o se tasi lea o faʻamanatuga sili ona leva i le lalolagi ma e mafai ona toe maua i tua i le vaveao o le malo.Ae ui i lea, e le o se mea e masani ona tupu faʻaonaponei ma e le taumateina o le manuia o le aso malolo Amerika na mafua ona o le vaʻaia o se taimi e avatu ai le 'faʻafetai' mo le faʻavae o le malo ma e le na o se faamanatuga o le seleselega.

1

O afea le Aso Faafetai?

O le Aso Faʻafetai o se aso malolo a le Feterale e faʻamanatuina i le Aso Tofi lona fa o Novema i le Iunaite Setete o Amerika. I le masani ai, o lenei aso malolo e faʻamanatu ai le tuʻuina atu o le faʻafetai mo le seleselega o le autumn. E ui i lea, e le o se mea e masani ona tupu faʻaonaponei ma e mautinoa o le manuia o le aso malolo a Amerika na mafua ona o le vaʻaia o se taimi e avatu ai le 'faʻafetai' mo le faʻavae o le malo ae le naʻo. e fai ma faamanatuga o le seleselega.

O le tu masani a Amerika o le Aso Faafetai na amata mai i le 1621 ina ua tuuina atu e le au malaga le faafetai mo la latou uluai seleselega tele i Plymouth Rock.O le au nofoia na taunuu ia Novema 1620, na faavaeina ai le uluai nofoia Peretania tumau i le itulagi o Niu Egelani. O lenei uluai Aso Faafetai na faamanatuina mo aso e tolu, faatasi ai ma le au nofoia e taumamafa ma tagata o le atunuu i fualaau mamago, maukeni kuka, pipi, venison ma le tele o isi mea.

Take-vane-Fa'afetai-aiga

 

 

 


Taimi meli: Nov-25-2021